Att spå i kaffesump eller i teblad

Att hitta redskap för att spå, behöver inte vara svårt. Det behövs bara att du dricker en kopp kaffe eller te, med kaffesump eller tebladen kvar och när du druckit färdigt, kan det visa överraskande avslöjanden. Du behöver inte heller ha någon träning eller speciell andlig gåva för att göra det, allt du behöver är tålamod och att kunna tolka symboler. Ju mer du lär dig om symbolerna och dess betydelse, desto lättare kommer du att kunna tolka det du ser i koppen. Du kan också se om symbolerna har samband med varandra, t ex en figur tillsammans med en bokstav, känn efter vad du får för budskap.

Att spå i teblad
Att spå i kaffesump

Var i koppen bilder samlas har också betydelse för tolkningen.
Öra= områden som handlar om dig, ditt hem och din närmaste familj.
Motsatt sida mot örat= Den platsen handlar om arbete och affärer.
Koppens sidor och botten= Här ser man tiden, om en symbol är nära kanten, är det något som snart ska hända. De bilder som är på koppens sidor är lite längre bort i tiden och de som är på botten visar händelser långt in i framtiden.

En ritual med teblad den kan också göras med kaffesump.
Det är lättare att läsa ett te med stora blad, ger tydligare bilder, kinesiskt te är perfekt till detta.
1. Sätt ca en tesked teblad i en ljus eller vit enfärgad kopp och slå kokande vatten över. Drick upp teet tills det bara återstår ungefär en tesked te vätska kvar.
2. Håll koppen i vänster hand och snurra den tre varv motsols, medan du tänker på din fråga och var tydlig, då får du klarare svar.
3. Vänd så koppen upp och ner på fatet och låt den stå en stund, men minst en minut, eller tills vätskan runnit ur.
4. Vänd så på koppen igen och se vad du kan få till dig. Använd beskrivningen ovan.

Positiva symboler
Amulett, anka, ankare, ark, bin, blommor, bro, cirkel, duva, elefant, fisk, fåglar, hästsko, klöver, krona, skepp, stövel, svan, säd, tjur, ängel, örn.

Mindre positiva symboler
Alligator, apa, båge, dolk, fladdermus, fyrkant, lie, pil, råtta, svärd, timglas, trumma vrak.

Dessa symboler är exempel på en tolkningar, du ska naturligtvis känna vad symbolerna betyder för dig. Alla tolkat vi dom olika, beroende dom erfarenheter vi har i våra liv.

Lycka till
Kramar från Barbro