Kontakt med naturen

En del av människor kan förnimma saker som andra inte kan, dom känner av energier på ett oförklarligt sätt. Naturen är ett bra källa för att öka sin intuition, t ex genom att plantera växter, eller sitta intill dom växter du tycker om, så att du känner dess energi. Dina sinnen kommer att utvecklas och du kan känner av allt som finns omkring dig på ett mycket starkare sätt.

Alla blommor, växter och träd ger god energi, känn efter på vilken plats i naturen som du du mår bra och vistas där, det ökar din livsenergi och du kommer att märka att det också ökar din intuition.

Många healers är bra på att få sina växter att trivas och det är den kärlek och omsorg som gör den dramatiska skillnaden, man säger att man har”gröna fingrar”. Att plantera ett frö och få det att växa upp till en vacker planta är en magisk handling och då använder vi oss av samma energi som när vi t ex ska hela någon. Vi tvivlar inte på att det går att förvandla det lilla fröet till en växt, med vår energi, kärlek och omsorg skapar vi det vi förväntar oss, det är magi!

Om en växt är på väg att dö kan vi ge den en ny chans, genom att ta kontakt med växten och fråga vad som är fel, är den för torr, för blöt, fel jord, för mycket eller för lite ljus. Lita på din intuition och gör det som du känner behövs göras, så får du oftast växten att återhämta sig och börja växa igen. Ja, så enkelt kan det vara om man litar på sin intuition.

I många hundra år har blommor används till att förmedla budskap, speciellt mellan älskande. Här är några exempel, vad dom enligt traditionen betyder. Du kan ju också prova om du genom att använda dig av blomsterspråket kan förmedla dina tankar eller känslor till någon.

ROS;Röd= kärlek, SOLROS=du är helt enastående, VIOL= blygsamhet, ÄPPELBLOM=skönhet och godhet, SMÖRBLOMMA=utstrålning, PENSE=jag tänker på dig, KAPRIFOL=mitt hjärta är ditt, FÖRGÄTMIGEJ=glöm mig inte, APELSINBLOMMA=renhet, GLADIOLUS=smärta, KAMELIA=skönhet, MURGRÖNA=samhörighet, ROSMARIN=hågkomst, JASMIN=elegans, KAMOMILL=tapperhet.

Ja, det är fantastiskt att man med hjälp av blommornas energi fått och gett budskap i många hundra år, det är ett osynligt språk, som man förstod på den tiden och det användes betydligt oftare innan den nya tekniken och mobiltelefonerna gjorde sitt inträde i världen. Lite spännande att se om det fungerar än idag.

Jag önskar dig lycka till

Kram från Barbro