Att bota med magi

Jag minns när jag var med min mamma och hälsade på en tant som hon kände, som kunde trolla bort vårtor. Min bror följde med och han hade vårtor på ena handen som hon skulle ta bort.

Kloka gumman som kunde bota och hela

Hon bad honom följa med henne till ett rum intill och där fick han sätta sig ner och hålla fram handen. Han kommer ihåg hur hon mumlade ord, men kunde inte höra vad hon sa, samtidigt strök hon med sin hand i ett speciellt mönster över hans. Så tog hon en tråd och knöt runt vårtorna och sedan grävde hon ner den i en blomkruka. När det var klart sa hon till honom; när tråden har förmultnat, då försvinner också dina vårtor.

Det var väldigt spännande och vi tittade varje dag om något hänt, dagarna gick och så kunde vi tydligt se att vårtorna liksom torkade bort och blev mindre och mindre, när det gått ca 3 veckor och var dom helt borta.

Det är samma kraft som än idag används för att stämma blod eller ta bort eksem. Orden som sägs laddas med magi och det ger botaren kraft och det förstärker tron på att det botar. Dessa ord eller formler är personlig egendom och ärvs ofta från någon förälder eller vän, som då anser att man är mogen att ta ansvar och att kunna förvalta denna ”gåva”. När man ger bort en formel sägs det att man själv förlora kraften och förmågan att själv använda den. Formeln bör ges till en yngre person, annars tappar den sin laddning.

En formel för att ta bort värk, sjukdomar och liknande kan vara enkel och ofta avslutas med att åkalla Gud Fader, Sonen och Den Helige Ande. Här nedan ett exempel på hur det kunde låta.

Din värk och vedermöda de skola torka bort som döder man i mull och dagg i solens sken. I Faderns, Sonens och Den Helige Andes namn. Amen

Du kanske också har varit med om något liknande eller känner någon som har denna kraft eller gåva att hjälpa och hela andra .Skriv och berätta om vad upplevt.

Kramar från Barbro