Dynamiskt rött

Av alla färger är rött en av de färger vars energi och betydelse påverkar de flesta av oss starkast och vi kan också lätt tyda dess symbolik. Dess energi finns i vårt blod och påverkar hela vår kropp och även vårt rotchakra. Djupt nere i jorden finns också en glödande het energi och det är den energin som ger oss vår grundläggande aptit på livet.
Alla färger påverkar oss både psykologiskt och känslomässigt på olika sätt och det kan variera lite från person till person.

Forskning visar att rött förknippas med virilitet, stimulering, fara och sexuell upphetsning. Det är också färgen för eld passion och aggression, den är både våldsam och upplivande.
Romerska soldater bar röda fanor och många nationer hade röda vapenrockar och en röd flagga betyder varning.
I den kristna kyrkan är rött färgen för passionshistoria och Kristi lidande och prästernas röda mässhake symboliserar martyrernas utgjutna blod.
För det ryska folket i början av 1900 talet, betecknade den röda flaggan revolution och frihet från tsarernas tyranni.

I Kina bär bruden ofta rött som ett tecken på kärlek och I Amerika betyder rött kärlek, handlingskraft, dynamik och kraft. På alla hjärtans dag är rött ett starkt inslag och den amerikanska flaggan, med sina röda ränder symboliserar tapperhet och mod.
Rött anses också som maktens och rikedomens färg och förr i tiden tillverkades den av purpursnäckan, eftersom det åtgick en otroligt stor mängd snäckor, för att tillverka bara en liten mängd färg, så blev priset väldigt högt.
Det är därför kungligheter och betydelsefulla personer ofta bär och avbildas med röd mantel och den röda mattan är också en symbol för rikedom och ära.

Röda nyanser
Du kan absorbera rött i dess klaraste form, men nyansen ändras beroende på vad du upplever i ditt liv. Det reflekteras i din aura, en ljusröd nyans visar att du är spontan och lekfull, medan djupa fylliga nyanser indikerar att du är modig och uthållig och har starka känslor. Om färgen är mycket mörk och grumlig kan det vara ett tecken på att din energi är blockerad och behöver balanserad.

Chakrabalansering kan göras genom att du visualiserar att ditt rotchakra glöder av röd energi.
Använd denna bild för att få inspiration.

Återställa balansen
En obalans återspeglas inte bara i din aura, utan du kan bli röd i ansiktet om du blir stressad eller arg. Du kan återställa balansen genom att balansera dina chakran. Visualisera att ditt rotchakra glöder av ren röd energi och du kan ta hjälp genom att fokusera på en riktigt kraftfull rödfärg

.Healing med rött
https://www.youtube.com/watch?v=xPrFxIOrxSw
Inom healing används rött för att sätta fart på blodcirkulationen, stimulera energin och lindra värkande leder och muskler. Om du har stressat och känner att du har dålig energi, kan rött fylla på din energi och hjälpa dig att bli piggare.

Kram från Barbro