Meditation

När du mediterar kommer du i kontakt med din inre stillhet, den stärker också kreativiteten och självkännedomen. Det är även ett kraftfullt redskap som kan hjälpa dig att fokusera på ditt fysiska tillstånd. Den försätter dig också i direktkontakt med den universella energin eller ”prana”, det är den livskraft som flödar genom allt.

Om du har frågor eller problem som du inte vet hur du ska lösa , då kan svaret komma till dig under meditationen. Det finns många sätt att meditera på, upptäck vilken väg som passar bäst för dig.
Det är inte nödvändigt att sitta ensam i ett tyst rum, nej det finns många olika vägar för att nå lugnet inom dig. En nyckel är att vara i nuet där tid och rum inte existerar, det kan vara när du gör något som du tycker om, där du lämnar alla tankar och bara koncentrerar dig på denna stund, t ex att skapa något.
Om du provar olika sätt så kommer du att upptäcka vilket som fungerar bäst för dig. Inget sätt är bättre än det andra, det är bara olika alternativ för att nå samma mål.

-Andhämtning är ett av de enklaste sätten att lugna sinnet. Låt varje andetag komma och i sin vanliga takt, känn hur luften kommer in och hur den lämnar din kropp.
-Musik är ett annat alternativ. Sätt på musik som du tycker om, sätt eller lägg dig ner, släpp alla tankar och bara njut av musiken.
-Stearinljus är också ett bra sätt att komma i meditativt tillstånd. Blunda först, andas sedan djupt in och ut genom näsan. Öppna ögonen och se på ljuset, sitt så en stund och meditera.
-Mantra, upprepande av ett enda ljud, eller en fras ger också stark kraft, som blockerar störande tankar. Det kan vara ett heligt ord, eller ett ord som är meningsfullt för dig, upprepa det högt eller tyst. Det kan förstärkas om du säger det vid varje ut- eller inandning. Om dina tankarna far iväg, för då tillbaka dom till ditt mantra.
-Bilder kan också vara till bra hjälp. En bild av ett föremål, t ex en sten, en snäcka, ett ljus, eller en blomma kan hjälpa dig att koncentrera ditt sinne under meditationen.
-God doft är också något som påverkar och ger lugn och ro.

För att det fortare ska ge effekt bör du sitta en stund varje dag, eller några gånger i veckan. Bättre med en lite stunds fullständig fokus än en längre stund utan att nå den inre, stilla rösten, det är kvalitet och inte kvantitet som räknas.

Lycka till!
Kram från Barbro


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.