Färgen orange en värmande energi

Orange färg är värmande och energigivande, den ger glädje och kärlek till livet. Det stimulerar Navelchakrat=Svadhisthana, som är beläget i nedre delen av buken och dess energi står för jag känner/vill. Orange energi stimulerar uppskattningen för känslor, mat, musik, dans och ger näring åt känslan av välbefinnande och lycka

Klar orange i din aura är positivt och ett tecken på god fantasi, bra fokus och optimism, men nyanserna kan variera beroende på vad som händer i livet. En ljus orangegul ton kan visa på hög kreativitet, medan en en rödorange kan visa på obeslutsamhet, förvirring och instängda känslor.

Om den orange färgen blir i kraftig obalans i ditt system visar det sig i din aura och det kommer också att märkas i ditt beteende. För mycket gör att du inte blir nöjd, då kanske du söker tillfredsställelse i mat, pengar, sex eller materiella saker. För lite kan göra att din glädje till allt i livet försvinner och det kan leda till depression och dålig energi. Du kan balansera ditt chakra genom att meditera och fokusera på något som har orange färgtoner.

Denna färg är också bra för att ladda batterierna när du är trött eller stressad eller inte känner dig riktigt frisk.
Orange förknippas med hetta och eld, men utan de intensiva känslor som rött har, när rött blir mer rödorange förlorar den sin betydelse av fara. Det är också färgen som dom buddhistiska munkarna har på sina dräkter, den förknippas med hösten och har en positiv energi som ger en känsla av värme, frid och lätthet.

Kram från Barbro